Uviažte si šál štýlovo

Zima ešte nepovedala posledné slovo, a tak vám prinášame návod ako si štýlovo uviazať šál okolo krku. Nielenže vám bude teplo, ale budete vyzerať aj štýlovo.

Okrem klasických spôsobov nosenia šálu, vyskúšajte aj nové, ktoré ste doteraz nenosili. Váš každodenný outfit bude potom vyzerať inak a pritom iba zmeníte štýl viazania šálu. Šál ma okrem štýlu aj množstvo praktických výhod. Udrží v teple nielen váš krk, ale budete sa aj celkovo cítiť príjemnejšie, pretože zabráni preniknutiu chladu pod vrchnú vrstvu.

 

Poveste si šál na krk

Toto je najjednoduchší spôsob ako nosiť šál. Veľmi elegantný hlavne v kombinácii so sakom alebo kabátom. Jednoducho si šál preveste okolo krku a oba konce zarovnajte. Môžete ho nosiť voľne na kabáte alebo si ho zastrčte pod kabát. Keďže je pri tomto spôsobe teplo hlavne na zadnú časť krku, neodporúčame ho vo veľkých mrazoch.

Poveste si šál na krk

Preveste si šál cez krk

 

Obtočte si šál okolo krku

Podľa dĺžky a vkusu môžete šál obtočiť jeden či dvakrát okolo krku. Tento spôsob predstavuje kombináciu elegancie a uvoľneného štýlu. Eleganciu dosiahnete zarovnaním koncov šálu do rovnakej dĺžky, naopak uvoľnený štýl vynikne pri rôznych dĺžkach koncov šálu. Mieru pritiahnutia ku krku necháme na vás, dôležité je, aby ste mali krk v teple a cítili sa pohodlne.

V prípade, že sa rozhodnete pre obtočenie dvojnásobné, zvoľte si tenší a dostatočne dlhý šál.

Viazanie šálu obtočením

Viazanie pánskeho šálu 

 

Urobte si na šále jednoduchý uzol

Perfektne sa hodí do elegantného aj voľnočasového oblečenia. Poskytuje dostatočnú ochranu krku pred zimou a dobre funguje s väčšinou šálov. Prehoďte si šál okolo krku tak, aby bol jeden koniec dlhší ako druhý. Potom zoberte ten dlhší koniec a prestrčte ho popod kratší koniec ako na obrázku. Oba konce potom zarovnajte alebo nechajte rozdielne dlhé, podľa vášho vkusu.

Urobte si na šále uzol

Jednoduchý uzol na pánskom šále

 

Uviažte si šál ako Francúzi

Tento spôsob môžete nájsť pod pojmom francúzsky, parížsky, európsky atď. Nezáleží na mene, je to veľmi jednoduchý a funkční spôsob ako uviazať šál. Perfektne sa hodí do ležérnejšieho štýlu, napríklad s koženou bundou, ležérnejším kabátom alebo páperovou bundou. Zvoľte si šál s dostatočnou dĺžkou, avšak nie príliš hrubý. Pri preložení by totiž pôsobil ako golier od doktora.

Uviažete ho rýchlo a jednoducho. Stačí šál preložiť na polovicu, obtočiť okolo krku, voľné konce prestrčiť cez slučku na druhej strane a utiahnuť podľa vkusu.

Uviažte si šál ako francúz

Európsky spôsob viazania šálu

 

Zvoľte nový spôsob viazania šálu

Tento spôsob nie je bežný a možno ste ho ešte ani nevideli, je však elegantný a aj funkčný. Najlepšie funguje s tenšími a dlhými šálmi. Začnite prevesením šálu okolo krku tak, aby ste mali jeden koniec dlhší ako druhý. Vezmite dlhý koniec a raz ho obtočte okolo krku a prestrčte ho popod slučku, ktorú ste práve vytvorili. Druhý koniec zastrčte rovnako do tej istej slučky a zarovnajte podľa potreby. Krk bude veľmi dobre chránený pred chladom a šál budete mať pekný štýlový uzol.

Netradičný spôsob viazania šálu

Elegantné viazanie šálu

Teraz už poznáte nové spôsoby viazania šálu, aby ste ich mohli obmieňať podľa nálady a štýlu oblečenia.

Zdroj obrázkov: Pinterest a vlastné fotografie