Záševky na košeli

 

Záševky na chrbte sú taká malá zvláštnosť košele. Mnohí ani netušia, na čo vlastne sú a k čomu slúžia. Poďme si to spolu objasniť.

 

Záševky - čo to je?

Záševky sú 2 jednoduché rovné švy na zadnej strane košele. Vznikajú tak, že látku prehneme dovnútra košele a prešijeme. Tým sa odstráni prebytočná látka v spodnej časti chrbta. 

Záševky začínajú na línii podpazušia, postupne sa stávajú väčšími až do najširšieho bodu v strednej časti. Následne sa opäť zmenšujú, až skončia pár centimetrov nad spodným lemom košele. Košele so záševkami majú prednú stranu košele širšiu ako zadnú stranu, presne ako línia mužského tela.

Záševky na pánskej košeliZdroj: Pinterest

 

Na čo sú dobré?

Veľkú popularitu si záševky získali hlavne na zúžených košeliachBody fit a Slim fit. Ich funkciou je odstránenie prebytočnej látky, ktorá hlavne pri zapravení do nohavíc spôsobuje pánom starosti. Mužské telo je tvarované tak, že práve spodná časť chrbta je zahnutá dovnútra, takže odstránenie látky z tejto časti košele umožní lepšie kopírovať mužské telo.

 

Tajný tip

Záševky na zúžených košeliach majú ešte jednu výhodu, o ktorej vie málokto. Dajú sa odpárať. Pýtate sa prečo by ste to robili? Môžete si tým pridať pár centimetrov v prípade, že mierne priberiete. Získate dodatočný priestor v oblasti brucha, hlavne pri sedení. Takto môžete nosiť svoju obľúbenú Slim fit košeľu aj keď budete mať nejaké to kilečko navyše.

Pri páraní si dajte pozor, aby ste nepoškodili látku košele. Po odpáraní košeľu prežehlite a normálne vyperte. Všetky dierky by sa mali prirodzene zaceliť počas prania. Ak zostane viditeľné prehnutie po záševkách (záleží na type látky, veku košele atď.) snažte sa ho vyžehliť pomocou pary.

 

Takže nabudúce, keď si budete kupovať košeľu, už budete vedieť k čomu slúžia záševky na košeli.