Ako vybrať košeľu na stužkovú

Sezóna stužkových sa nezadržateľne blíži. Určite vám už napadla otázka, akú košeľu si obliecť, aby ste si nestrihli hanbu. Prečítajte si pár jednoduchých tipov, ako správne vybrať košeľu na stužkovú, aby ste urobili perfektný dojem.

 

K obleku vždy košeľu s dlhými rukávmi

Vážne. Ani neuvažujte o košeli s krátkymi rukávmi. Podľa spoločenskej etikety sa nosí do obleku vždy košeľa s dlhými rukávmi. Okrem toho je to aj pre vaše pohodlie. Predstavte si, že sa pri tanci spotíte a podšívka saka sa vám začne lepiť na kožu rúk. Oveľa príjemnejšie je mať na sebe kvalitnú bavlnenú košeľu, ktorá je priedušná a veľmi príjemná na dotyk.

 

Akú farbu košele zvoliť

Pastelové zelené a žlté košele po staršom bratovi nechajte radšej v skrini. Stužková je spoločenská udalosť, pre mnohých je to prvý krát, kedy si oblečú oblek. Určite chce každý vyzerať dobre, preto je najlepšou voľbou čisto biela dobre sediaca košeľa.

Biela pánska košeľa z bavlny

Pokiaľ máte averziu na biele košele, môžete siahnuť aj po svetlomodrej košeli. Stužková je síce večerná udalosť, ale toleruje sa aj určitá miera mladíckej kreativity.

Pri košeliach si môžete vybrať z rôznych typov golierov a manžiet. Ak chcete zaujať, odporúčame široko zrezaný golier Cutaway. Naopak, pre milovníkov tradičných golierov je určený golier Kent. V prípade manžiet si môžete zvoliť aj francúzske manžety, avšak stužkovú v pohode zvládnete aj s klasickými manžetami na gombíky. Navyše košeľu budete môcť nosiť aj na iné bežnejšie udalosti.

 

Strih a veľkosť košele

Pri strihu máte na výber úzky strih na telo - Body fit, zúžený strih Slim fit alebo klasický, širší strih Regular fit. Body fit zvoľte pokiaľ máte štíhlu alebo vyšportovanú postavu. Slim fit sadne na úplne normálnu postavu, aj s nejakým tým kilečkom navyše. Strih Regular fit je pre mohutnejšie postavy, v ramenách aj páse.

Košeľu budete mať po celý večer s kravatou, preto je pre vás dôležitým údajom obvod krku. Zmerajte si ho krajčírskym metrom a vyberte veľkosť. Ako merať aj s návodom nájdete pri tabuľke veľkostí.

 

Tričko pod košeľu

Určite ste už videli niektorých mužov nosiť pod košeľou tielka alebo tričká bielej farby. To nerobte. Je to vidieť (presvitajú) a rozhodne vám to nepridá body na sexepíle. Oveľa praktickejšou alternatívou ako zabrániť mokrým škvrnám od potu či fľakom od deodorantu je použitie neviditeľného trička.

Je síce o niečo drahšie ako obyčajné biele tričko, ale je vyrobené z vysoko kvalitnej 100 % bavlny, s plochými okrajmi, väčším výstrihom do V a je v telovej farbe. Pod bielou košeľu je úplne neviditeľné, a tak nikto nebude tušiť, že ho nosíte.

Neviditeľné tričko pod košeľu

 

Na záver máme pre vás jeden tip. Ak vyberáte kravatu, tak jej šírku vyberte podľa šírky klopy na saku. Mali by byť rovnako alebo podobne široké. Slim kravaty pôsobia nesúmerne pokiaľ máte sako s širokými klopami a naopak.

Veríme, že vaša stužková dopadne presne tak, ako si želáte. Užite si ju, nech na ňu môžete dlho spomínať.