Návod ako zvoliť topánky k obleku

Čierny oblek, čierne topánky. To je jednoduché. Ale aké topánky sa hodia k ostatným farbám? Všetko si vysvetlíme v nasledujúcom článku.

topanky-a-oblek-cover

Pánska móda nie je iba o čiernej farbe obleku a topánok. Áno, táto kombinácia je elegantná a nadčasová, ale pre každodenné nosenie zbytočne tmavá a formálna.

Pokiaľ si vyberiete oblek inej ako čiernej farby (vrelo odporúčame), určite si položíte otázku, akú farbu topánok zvoliť. Nie je to nič zložité, stačí mať trochu citu a poznať farby, ktoré spolu ladia a dopĺňajú sa. Ak ste to doteraz vôbec nepoznali, po prečítaní tohto článku v tom budete mať jasno.

Nižšie nájdete výpis najbežnejších farieb pre pánske obleky, ktoré sme pre vás skombinovali s vhodnými topánkami.

 

Čierny pánsky oblek

Čierne obleky nie sú zvyčajne určené na každodenné nosenie, skôr ich využijete pre veľmi formálne obchodné jednanie, večernú udalosť alebo pohreb. Sú elegantné, preto ich párujte iba s čiernymi topánkami.

Ak preferujete tmavý oblek a chcete ho využívať pre každodenné nosenie do práce, odporúčame antracitový, tmavošedý alebo tmavomodrý oblek.

Aké topánky k čiernemu oblekuZdroj: Pinterest

 

Tmavomodrý pánsky oblek

Pre väčšinu z nás je oblek v tejto farbe ideálnym pracovným odevom. Je to profesionálna a najpružnejšia farba - v závislosti od udalosti môžete kombinovať s čiernymi, hnedými alebo burgundsko červenými topánkami (niečo medzi vínovo červenou a hnedou).

V čiernych topánkach budete pôsobiť najserióznejšie a využijete ich na akúkoľvek obchodnú schôdzku. Hnedé topánky trošku ozvláštnia váš štýl a s červenými alebo vínovými určite zaujmete každého v okolí.

Aké topánky k modrému oblekuZdroj: Pinterest

 

Modrý pánsky oblek

Žiarivejší modrý pánsky oblek je ideálny na nosenie v lete. Najlepšie sa k nemu hodia hnedé topánky v rôznych odtieňoch, ale môžete zvoliť aj čierne alebo vínovo červené. Nemusíte sa striktne držať iba oxfordiek, obujte si monky alebo mokasíny.

Platí tu pravidlo, že čím bude modrá farba menej biznisová, tým máte viac možností kombinovať farby topánok.

Aké topánky k modrému oblekuZdroj: Pinterest

 

Tmavošedý pánsky oblek

Môžeme sem zaradiť obleky v antracitovej aj charcoal (z angl.) farbe. Sú to tmavé obleky, avšak o niečo svetlejšie ako čierny oblek. Sú vhodné na každodenné nosenie aj počas dňa a perfektne nahradzujú čierny oblek.

S čiernou majú aj podobnosť v kombinovaní topánok, najviac sa hodia čisto čierne topánky. Čierne topánky môžete nahradiť aj tmavohnedými alebo vínovo červenými topánkami. Pamätajte však na to, že oba odtiene by mali byť naozaj tmavé, aby príliš "nesvietili".

Aké topánky k tmavošedému oblekuZdroj: Pinterest

 

Šedý pánsky oblek

Svetlošedé a stredne šedé obleky kombinujte s čiernymi, hnedými alebo burgundskymi červenými topánkami. V čiernych topánkach vytvoríte biznis outfit pre väčšinu denných udalostí, s hnedými a vínovo červenými topánkami sa prikloníte viac ku Casual outfitu.

Aké topánky k šedému oblekuZdroj: Pinterest

 

Svetlý pánsky oblek

Sem patria všetky svetlé obleky v odtieňoch khaki, béžovej alebo pieskovej farbe. Sú to jarné a letné odtiene, takže ich môžete kombinovať takmer s ktoroukoľvek farbou topánok - okrem čiernej. Čierna by zbytočne vytvorila silný kontrast a každý by sa zameral na vaše nohy.

Aké topánky k béžovému oblekuZdroj: Pinterest

 

Nezabudnite, že pri výbere topánok je treba dbať aj na pohodlie. Na čo vám budú krásne topánky, v ktorých nebudete vedieť vydržať. Určite si vyberajte iba celokožené topánky, zabudnite na náhrady typu polyuretán a podobne. Kvalitné kožené topánky vám vydržia dlhšie, budú sa pohodlne nosiť a zároveň budú vaše nohy môcť dýchať.

Ak už máte jasne vo výbere topánok, môžete si rovno u nás vybrať kožený opasok v rovnakom odtieni ako sú vaše topánky: