Akú zvoliť farbu ponožiek k obleku

Často sa nás pýtate, aké ponožky zvoliť k obleku. Najčastejšie otázky sme spracovali do najnovšieho článku a tak si môžete prečítať naše tipy.

Poďme sa však najprv pozrieť na to, podľa čoho môžeme kombinovať a ladiť ponožky. Polovica ľudí vám povie, že podľa farby topánok a druhá polovica, že podľa farby nohavíc. My zastávame názor, že podľa farby nohavíc, pretože takto budete vyzerať vyšší, pretože farba ponožiek a nohavíc bude tvoriť jednu vizuálnu líniu.

Úplne najjednoduchšie si to urobíte, keď si nájdete ponožky presne v odtieni nohavíc - čierne nohavice, čierne ponožky a podobne. Kvôli tomu by sme však nemuseli písať tento článok, chceme vám ukázať aj niečo nové. Nemusia to byť hneď krikľavo farebné ponožky, ale decentné a sofistikované kontrasty.

 

Aké ponožky k čiernemu obleku

Čierne obleky vyzerajú formálne a noblesne, určite budú neodmysliteľnou súčasťou každého obchodného šatníka. Diskusia o farbe sa môže v tomto prípade zdať úplne bezpredmetná, a prvé čo vás napadne budú čierne ponožky. Ak obliekate oblek cez deň a nesmerujete na akciu s predpísaným dress kódom, môžete oživiť svoj outfit aj tmavosivými alebo antracitovými ponožkami.

 

   

Tmavosivé alebo antracitové ponožky
Či už svetlo alebo tmavosivé, odtiene sivej budú mať mierny kontrast s vašim oblekom. Na začiatok zvoľte tmavé odtiene, pre silnejší kontrast skúste ísť do svetlejších.

   
     
    Čierne ponožky
Klasika, ktorá nikdy nesklame. Spoločne s topánkami a oblekom vytvoria elegantný vzhľad.
   

 

Antracitové ponožky k čiernemu obleku

 

Aké ponožky k modrému obleku

Pekný modrý oblek výborne poslúži na akékoľvek obchodné stretnutie, od bežného dňa v kancelárii až po zasadnutie správnej rady. Táto farba umožňuje širšie možnosti kombinovania farieb.

 

   

Červené ponožky
S touto farbou dosiahnete silný kontrast, pamätajte však na to, že lepšie je voliť tmavšie odtiene červenej, aby neboli ponožky až príliž žiarivé.

   
     
   

Tmavomodré ponožky
Ponožky môžu byť v rôznych odtieňoch modrej, ideálne aby ladili s farbou nohavíc. Opäť platí ako u všetkých farieb, že lepšie je ísť do tmavšej ako žiarivej farby.

   
     
   

Tmavosivé alebo antracitové ponožky
Pri viac formálnych príležitostiach tmavosivé alebo antracitové ponožky dobre dopĺňajú tmavomodrý oblek, pretože vytvárajú profesionálny vzhľad.

   
     
   

Hnedé ponožky
Hnedá farba poskytuje príjemný kontrast pri nosení s modrým oblekom. Nezabudnite, že vaše topánky by mali mať iný odtieň ako ponožky.

   

 

Modrý oblek a červené ponožky

 

Aké ponožky k sivému obleku

Aj sivá farba obleku je dostatočne formálna, ale ak sa chcete trošku prejaviť, môžete použiť kontrastnú farbu ponožiek. Hlavne počas dňa je sivý oblek ideálnou voľbou a výborne sa kombinuje s topánkami aj ponožkami.

 

   

Tyrkysové ponožky
Zvýraznite sivý oblek tým najlepším možným spôsobom. Tmavá tyrkysová farba perfektne ladí so sivou a váš outfit bude nezabudnuteľný.

   
     
    Tmavomodré ponožky
Odtiene modrej farby všeobecne dobre ladia so sivou alebo antracitovou farbou obleku.
   
     
   

Sivé alebo antracitové ponožky
Môžete ich zvoliť nenápadné, presne vo farbe nohavíc. Pre sofistikovanejší vzhľad skúste použiť tmavší odtieň ako sú nohavice.

   

 

Antracitový oblek a tyrkysové ponožky

 

Kombinovať ponožky môžete aj s džínsami alebo voľnočasovými chinos nohavicami. Tu máte voľnejšiu ruku a keďže sa nejedná o formálny odev, kombinovať môžete aj výraznejšie farby. Nezabudnite však, že "menej je niekedy viac" aby ste nepôsobili ako šašo. :-)