Psychológia módy: Čo všetko o vás môže prezradiť oblečenie a ako módu využiť vo svoj prospech?

Zaujímalo vás niekedy, čo o vás prezrádza vaše oblečenie? Verte alebo nie, je za tým celá psychológia. Vaše módne voľby naznačujú, kto ste ako človek a ako chcete, aby vás svet vnímal.

Psychologia-mody

Váš výber oblečenia udáva tón a moc máte vo svojich rukách. Nikdy nie je neskoro na zmenu, oživiť si šatník a začať nosiť veci, v ktorých sa budete cítiť ako najlepšia verzia samých seba. V dnešnom príspevku vám ponúkame nový pohľad na vaše každodenné odievanie.

 

Čo je to psychológia módy?

Psychológia módy študuje, ako ovplyvňuje oblečenie človeka a ako ho vnímajú ostatní ľudia. Spomeňte si na chvíle, keď ste v bare zbadali atraktívnu osobu. Teraz si predstavte, že by mala na sebe pyžamo namiesto niečoho sexi. Zmenilo by to váš prvý dojem?

Oblečenie je súčasťou nášho každodenného života a čo hovorí oblečenie o vašej osobnosti? Potenciálne dosť veľa. Či sa vám to páči alebo nie, ľudia budú vaše oblečenie vždy posudzovať. Keď sa v oblečení, ktoré nosíte, budete cítiť skvelo, vaša osobnosť bude žiariť a budete sa cítiť viac naklonení k pozitívnym krokom.

Aby ste ukázali svoje skutočné ja a zaistili, aby ste sa cítili sebaisto, musíte si obliecť niečo, čo vystihuje vašu osobnosť. Oblečenie je formou sebavyjadrenia a predstavuje príležitosť ukázať, kto ste v tom, čo nosíte. Sebavedomie je skvelé, ale dobre zvolený šatník určite nezaškodí.

 

Stylingové tipy: Čo áno a čo nie?

Hoci je téma obliekania častejšie skloňovaná medzi ženami, aj muži by jej mali pripisovať dôležitosť. Oblečenie o vás prezradí viac, ako si myslíte, a preto sa do módy oplatí investovať čas aj peniaze. Tu je niekoľko tipov, ako sa obliecť a čomu sa vyhnúť.

Toto je "in":

Toto je “out”:

Zlaďte opasok s topánkami a s hodinkami Neladenie farieb
Nebojte sa nosiť aj iné farby ako je čierna Nevkusné košele
Elegantná košeľa Nekvalitné materiály
Čierne džínsy, alebo elegantné nohavice Príliš obtiahnuté oblečenie
Pekné topánky Príliš voľné oblečenie
Majte aspoň jeden oblek na mieru Žabky (akýmkoľvek spôsobom)
Vyhnite sa zábavným ponožkám Sandále a šľapky s ponožkami
Polokošeľa Sandále a šľapky, keď prší
Oblečenie, ktoré vám sedí Šortky v chladnom počasí
Kvalita nad kvantitou Príliš veľké alebo príliš obtiahnuté šortky
Trochu "overdressed" je vždy lepšie ako "underdressed" Do polovice zastrčená košeľa
Vedieť, ako správne nosiť kravatu Cargo nohavice alebo šortky, alebo čokoľvek s cargo vreckami
Nohavice lososovej farby
Značky a logá na tričkách

 

Nebojte sa kardigánov

Kardigány už zďaleka nie sú iba záležitosťou našich pradedkov. Na dnešnom trhu nájdete vylepšené verzie, teraz prichádzajú s priliehavým strihom, ktoré sa postarajú o ľahký a ležérny vzhľad, s gombíkmi či s vysokým golierom. Kardigán sa dá nosiť na milión spôsobov a je priam stvorený na vrstvenie.

Pod kardigán si môžete obliecť spoločenskú bielu košeľu alebo obtiahnuté biele tričko a outfit doplniť štýlovou ľadvinkou.

Voľba opaskov

Niektorí muži bez opasku nevyjdú ani z domu. Ak patríte medzi nich, zaobstarajte si niekoľko kvalitných a jednoduchých opaskov s prackami, ktoré sa dajú nosiť na oficiálne, ale aj bežné nosenie. Pre formálny vzhľad vždy zlaďte opasok s topánkami a s hodinkami.

Ponožky si vyberajte rozumne

Niekomu sa možno páči farebná móda “veselých” ponožiek, no myslite na to, že síce s takýmto prístupom niekoho pobavíte, rozhodne však nie sú takéto ponožky štýlové a vkusné.

farebne-ponozky

 

Investujte do koženej bundy

Nezabudnite investovať do dobre padnúcej koženej bundy. Tá uberie z vášho veku, dodá mladistvý a zároveň elegantný vzhľad. Dobrá vec na kvalitných kožených bundách je, že nikdy nevyjdú z módy a vekom sa iba zlepšujú. Ani ženy s úspešnou kariérou a vysokým postavením nepohrdnú atraktívnym mužom v bielom tričku, čiernej koženej bunde a rifliach.Muž v koženej bunde

Ďalší z "must have" kúskov pánskeho šatníka, ktorý ženám pri pohľade rozprúdi krv, je pánska bombera. Bomber bunda, či už kožená alebo klasická, je univerzálny kúsok so všestranným využitím, ktorý bez problémov skombinujete so zvyškom z vášho šatníka.

Oblek, ktorý sedí

Oblečenie by malo byť v prvom rade pohodlné a malo by vám sadnúť ako uliate. Napríklad ramenné body dobre padnúceho obleku by mali byť dokonale zarovnané na ramenách. Gombíky by nemali byť príliš voľné ani príliš tesné. Oblek by mal mať tiež mierne zúžený tvar v páse. Ak ste nižšieho vzrastu, po stiahnutí prvého gombíka na obleku budete vyzerať vyššie. Nohavice by tiež mali dobre sedieť v páse, na bokoch aj v rozkroku a mali by vám pohodlne visieť nad topánkou.

Vymeňte batoh za koženú aktovku

Nosiť batoh, ak idete na víkend preč, je v poriadku, ale nie do kancelárie. Vymeňte ho radšej za koženú aktovku. Tá nie je iba úložným priestorom pre váš laptop a osobné veci, je to aj módny doplnok a vyjadruje, že ste organizovaní a profesionálni. Toto je investícia, ktorú si ponecháte na ďalšie roky, najmä, ak je vyrobená z kvalitného materiálu, ideálne z kože.

čierna aktovka

 

Príslušenstvo a doplnky

Ak chcete vylepšiť svoj módny štýl, existujú doplnky, ktoré musíte mať vo svojom šatníku. Doplnky dodajú vašim outfitom štýl a ich prítomnosť vás vybaví na každú príležitosť. Okrem aktovky, opasku a hodiniek zvážte aj nasledujúce doplnky:

  • Elegantnú peňaženku
  • Slnečné okuliare
  • Kravatu
  • Manžetové gombíky
  • Šatky a šály
  • Pánsku bižutériu
  • Kvalitný parfum

Chýbať by vám nemala ani dobrá vôňa.

Vedeli ste, že oblečenie veľmi vplýva aj na zdravie a bezpečnosť? Pre lepšiu viditeľnosť na cestách si zadovážte reflexné prvky pre oblečenie, ktoré vám pomôžu cítiť sa bezpečnejšie.

Experimentujte s rôznymi farbami a vzormi

Je v poriadku vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Čo sa týka pánskeho oblečenia, existuje niekoľko stálic nadčasového štýlu, ktoré by mal mať vo svojom šatníku každý muž. To však neznamená, že by sa muži mali báť experimentovať s rôznymi farbami a vzormi. V skutočnosti sú niektorí z najštýlovejších mužov práve tí, ktorí sa neboja riskovať. Výrazná farba alebo vzor pomôžu outfitu vyniknúť. Dobrým pravidlom je, aby bol zvyšok outfitu relatívne jednoduchý a klasický.

Nebojte sa vyskúšať niečo nové

Muži môžu byť niekedy tvormi zvyku, rok čo rok sa držia rovnakých štýlov a strihov. Aj keď na tom nie je nič zlé, z času na čas môže byť zábavné experimentovať. Skúšanie niečoho nového vám môže pomôcť nájsť nový obľúbený kúsok alebo jednoducho pomôcť pridať do vášho šatníka nejakú rozmanitosť:

  • Uistite sa, že vaše oblečenie dobre sedí a je pohodlné.
  • Trochu farieb vám môže pomôcť vyniknúť z davu.
  • Hrajte sa s rôznymi textúrami a materiálmi.
  • Venujte pozornosť detailom, ktoré môžu pomôcť posunúť váš vzhľad na ďalšiu úroveň.

Farebné kombinácie

Časy, keď sa pánska móda obmedzovala iba na čiernu, sivú a námornícku, sú preč. Dnes môžu muži experimentovať so širokou škálou odtieňov, aby vytvorili štýlový vzhľad vhodný na každú príležitosť.

Pri výbere farieb pre pánske oblečenie je dôležité zvážiť jednotlivé položky vo vašom šatníku, ako aj celkovú estetiku, ktorú chcete dosiahnuť. Napríklad biela košeľa môže byť všestranným doplnkom každého pánskeho šatníka, ale najlepšie bude vyzerať v kombinácii s inými farbami, ktoré dopĺňajú jej čistý a klasický vzhľad.

Biela pánska košeľa

Na druhej strane, farebná vzorovaná košeľa môže dodať outfitu osobitosť a šmrnc, no je dôležité zvážiť formálnosť príležitosti predtým, ako si takýto výrazný kúsok oblečiete.

V konečnom dôsledku je pánske oblečenie o nájdení správnej rovnováhy farieb, vzorov a textúr, aby ste vytvorili štýlový a praktický vzhľad. S trochou pokusov a omylov môžete ľahko nájsť perfektnú paletu farieb pre vaše potreby.

Zostaňte v rozpočte

Ak ste chlap, ktorý chce zostať dobre oblečený aj s obmedzeným rozpočtom, existuje niekoľko kľúčových vecí, ktoré by ste mali mať na pamäti pri nakupovaní oblečenia.

Po prvé, je dôležité poznať svoj štýl a to, čo na vás vyzerá dobre. Nemá zmysel kupovať niečo, ak vám to nesedí alebo to nie je váš štýl.

Držte sa klasických kúskov, ktoré nikdy nevyjdú z módy.

Starajte sa o svoje oblečenie, aby vydržalo čo najdlhšie. Správne pranie a skladovanie im pomôže udržať si tvar a farbu v priebehu času.

Ak budete postupovať podľa týchto tipov, budete si môcť zostaviť šatník, ktorý vyzerá skvelo bez toho, aby ste museli míňať peniaze navyše.

Aby oblečenie vydržalo

Oblečenie je dôležitou súčasťou nášho života. Nielen, že musí byť dobre prispôsobené a štýlové, ale musí byť aj dobre vyrobené a odolné. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých krokov, ktoré vám pomôžu zabezpečiť, aby vaše oblečenie vydržalo roky:

  • Najprv si pred praním alebo chemickým čistením odevov prečítajte etiketu o starostlivosti. To vám pomôže vyhnúť sa poškodeniam odevov.
  • Skladujte oblečenie na chladnom a suchom mieste. Vlhkosť a nadmerné teplo môžu časom spôsobiť degradáciu látky.
  • Ošetrujte škvrny okamžite.
  • Nezabudnite si nechať oblečenie profesionálne vyžehliť a napariť. Dobré vyžehlenie nielenže odstráni záhyby, ale pomôže aj predĺžiť životnosť vášho oblečenia.

Nakupujte základné kúsky, nie outfity

Stalo sa vám niekedy, že ste vošli do obchodu a dostali ste chuť kúpiť si outfit celej figuríny? Nie – kupujete veci po kúskoch. Nezameriavajte sa len na jeden konkrétny štýl. Kľúčom k rozumnému nakupovaniu je nákup základných kúskov.

Keď máte pochybnosti, zvoľte jednoduchosť

Môžete sa ocitnúť v situáciách, keď sa snažíte zapôsobiť na svojho šéfa alebo dámu na prvom rande. Myslíte si, že táto farba je vhodnejšia? Alebo je možno príliš výstredná? Možno iba príliš analyzujete. V tomto prípade stavte na istotu. Vyberte si jednoduchý outfit, ktorý je vhodný na danú udalosť. Menej je častokrát naozaj viac.

 

Tipy, ako vám oblečenie môže pomôcť získať to, čo chcete

Oblečenie je indikátorom osobnosti, našich emócií, nášho správania. To, ako sa rozhodnete obliekať, môže ovplyvniť vašu kariéru, váš sebaobraz, váš duševný stav, vašu náladu a dokonca aj vaše šance na úspech. Ako teda využiť obliekanie vo svoj prospech, aby ste si zvýšili sebavedomie a dostali sa v živote na ďalšiu úroveň?

Ak chcete vystúpiť z davu, oblečte sa inak

Uvažovali ste niekedy nad tým, že by ste si na "black tie" akciu obliekli červeného motýlika? Asi nie. Ale možno budete chcieť začať. Muži, ktorí používajú v oblečení karmínovú farbu, majú tendenciu mať vyššie postavenie. 

Ak chcete získať povýšenie, noste oblek

Malo by byť samozrejmé, že muž, ktorý nosí elegantný oblek, s väčšou pravdepodobnosťou uzatvorí pracovnú ponuku skôr, ako niekto, kto štýl neprispôsobí daným okolnostiam. Ale ani zlý oblek vám neprospeje.

Na druhej strane do dobrého obleku sa naozaj oplatí investovať. Môžete byť považovaný za sebavedomejšieho, úspešnejšieho a lepšie zarábajúceho, keď budete mať na sebe oblek ušitý na mieru.

Tip: Naučte sa na kurze business oblečenia pre mužov, ako využívať silu oblečenia vo svoj profesionálny prospech.

 

Noste ležérne oblečenie na spoločenské stretnutia

Aj keď formálne oblečenie zvyšuje obchodnú kompetenciu, môže znížiť priateľskosť a spoločenskosť. Ak sa snažíte nadviazať kontakty a socializovať sa s ostatnými, budete sa cítiť pohodlnejšie v neformálnom oblečení a aj iní vás budú vnímať ako uvoľnenejšieho a prístupnejšieho. Takže hoci oblek môže byť “ťahákom” na pracovné stretnutia, neformálne piatky sú ideálnym časom na to, aby ste svojich kolegov spoznali o niečo lepšie.

Noste vaše atraktívne spodné prádlo

I keď nikto nevidí ani nevie, aký druh spodnej bielizne máte na sebe, nepodceňujte ani spodné prádlo. Práve to môže mať veľký vplyv na vaše sebavedomie a sebaobraz. Vďaka noseniu kvalitnej spodnej bielizne sa budete cítiť silnejší a sebavedomejší. Keď vyžarujete sebadôveru, vyžarujete zároveň silu, šťastie, optimizmus, vzrušenie a ochotu prijať čokoľvek, čo vám príde do cesty.

Noste hodinky

Muži, ktorí nosia hodinky, radšej prídu na dôležité stretnutia skôr a dávajú si pozor aj na to, ako trávia svoj čas. Nosenie hodiniek môže mať vplyv aj na iné oblasti vášho života a prináša nasledujúce výhody:

  • Zvyšuje produktivitu minimalizovaním rozptyľovania. Zakaždým, keď sa pozriete na svoj telefón, aby ste skontrolovali čas, vás rozptyľujú upozornenia a sociálne médiá; hodinky neznamenajú žiadne rozptyľovanie, takže sa môžete sústrediť na úlohu, ktorú práve vykonávate.
  • Zvyšuje profesionalitu. Stála kontrola telefónu, aj keď len kvôli kontrole času, pôsobí na ostatných neprofesionálne.
  • Zvyšuje zodpovednosť.

pánske hodinky

Psychológia farieb

Dokonca aj farby, ktoré nosíte, majú priamy vplyv na to, ako sa cítite, ako konáte a ako vás vnímajú ostatní. Aké farby by ste mali nosiť?

Modrá

Modrá je jednou z najobľúbenejších farieb na svete, bez ohľadu na pohlavie. Znamená pokoj a vyrovnanosť, a ak teda chcete pôsobiť prístupnejšie, pokojnejšie, stabilnejšie a priateľsky, vyskúšajte modrú košeľu alebo sveter.

Červená pre silu a sebavedomie

Červená je farba sily. Je považovaná za najemotívnejšiu farbu spojenú s niektorými z najsilnejších emócií ako je vášeň, láska, sila a hnev. To znamená, že ak si chcete zvýšiť sebavedomie, prihoďte do svojho oblečenia červenú, či už ide o košeľu alebo iba šál a slnečné okuliare. V červenej farbe vás aj ostatní budú vnímať ako mocnejšieho a autoritatívnejšieho. Červená je navyše farbou lásky z dobrého dôvodu. Nosenie červenej vás robí atraktívnejším pre opačné pohlavie a signalizuje dôveru a silu.

Čierna pre viac profesionality

Čierna je podľa niekoľkých štúdií psychológie módy vnímaná ako „seriózna“ a „spoľahlivá“. Preukazuje úroveň dôveryhodnosti, autority, moci a vodcovstva. Ak chcete posunúť svoju kariéru alebo zvýšiť sebadôveru vo vnútri aj navonok, čierne oblečenie je jednoduchá a efektívna voľba. Možno to je jeden z dôvodov, prečo aj Steve Jobs nosil čierne tričká a roláky.

 

12+1 vecí, ktoré ženy považujú na mužskom štýle za atraktívne

Aj keď nás učili, že nemáme súdiť knihu podľa obalu, na prvom dojme záleží a najmä u opačného pohlavia. Či už sú vydaté alebo slobodné – ženy majú určité očakávania, pokiaľ ide o spôsob obliekania mužov. Aj keď si to možno nerady priznávajú, väčšina žien muža posudzuje aj podľa vzhľadu. Čo ženy považujú na mužoch za príťažlivé?

1.  Starostlivost’ o seba

Bez ohľadu na to, čo máte na sebe, prvou vecou, ktorú si na vás ženy všimnú, je to, ako sa o seba staráte. To zahŕňa váš účes, ochlpenie na tvári a telesné ochlpenie, telesný zápach a celkovú čistotu. Vynaložte teda trochu úsilia. Ženy milujú muža, ktorý sa vie o seba postarať a ktorý je hrdý na svoj vzhľad. Vytvorte si pravidelnú rutinu starostlivosti o seba.

2.  Skvelý vkus obuvi

Obuv je ďalšou vecou, na ktorú ženy prihliadajú. To by vám malo napovedať, že investícia do klasickej, kvalitnej obuvi je samozrejmosťou. Uistite sa, že nosíte topánky, ktoré sú vhodné pre sezónu a danú príležitosť. Možno nebudete potrebovať tucet párov topánok, ale jedny tenisky vám určite nepostačia. Štýlové oxfordky či talianske mokasíny ukazujú, že máte vynikajúci zmysel pre detail, fantastický vkus a štýl.

3.  Biele tričko a džínsy

Táto kombinácia je klasikou – a to z dobrého dôvodu. Je to pohodlné, cenovo dostupné a úprimne povedané, je to outfit, ktorý pristane každému mužovi. Tričko, ktoré správne sedí, ukáže vašu postavu v tom najlepšom možnom svetle. V prípade denimu odporúčame zvoliť si úzky alebo zúžený strih. Uistite sa, že štýl, ktorý zvolíte, pristane vášmu typu postavy.

4.  Oblek (ktorý správne sedí)

V závislosti od vašej práce môžete oblek nosiť takmer každý deň alebo takmer vôbec. Oblek, ktorý vám správne nesedí, vám však neurobí žiadnu službu. Ak to vyzerá, že sa topíte v mori látok, pravdepodobne bude lepšie, keď sa oblekom radšej vyhnete.

Sako by malo tesne priliehať k ramenám, rukávy by vám mali končiť tesne pred zápästím a nohavice by mali byť olemované na správnu dĺžku. Ak potrebujete úpravu, ktorýkoľvek z týchto aspektov môže upraviť krajčír. Alebo si nechajte z metrového textilu ušiť oblek presne na mieru.

muž v obleku

Tip: Nenoste len oblek, noste ho dobre.

5.  Rolované rukávy

Vyhrnutie rukávov a ukázanie predlaktia je u dám veľkým hitom. Vyzerá to cool, ležérne a prístupne.

6.  Chinos

Chino nohavice sú ďalším všestranným kúskom, ktorý ľahko zakomponujete do svojho šatníka. Ženy ich milujú, pretože vyzerajú elegantnejšie ako priemerné džínsy. Rovnako, ako pri obleku, aj tu platí, že musia správne sedieť. Príliš veľké alebo neforemné nohavice ľahko zničia celkový vzhľad, preto zvoľte skôr moderný zúžený strih.

7.  Henleys

Pokiaľ ide o faktor príťažlivosti, henley tričká sú vylepšenou verziou obyčajných tričiek s dlhým rukávom. Posunú outfit na vyššiu úroveň, dodajú vám sofistikovanosť a skvele sa hodia nielen do víkendového šatníka. Vyberte si pár v neutrálnych tónoch ako je biela, sivá a námornícka a budete ich môcť spárovať prakticky s akýmikoľvek nohavicami, ktoré vlastníte. Odlíšte sa tak od priemernej masy oblečenej v tričku, budete pôsobiť dospelejšie a cítiť sa stále rovnako pohodlne.

8.  Svetre s výstrihom do V

Sveter s véčkovým výstrihom vytvára správnu rovnováhu medzi uvoľneným a upraveným, takže aj jeho nosenie je pri väčšine príležitostí vždy bezpečnou stávkou. Nepôsobí príliš elegantne, no ani neupravene. A ako bonus vám pomôže udržať sa v teple, keď teploty začnú klesať.

Kvôli všestrannosti odporúčame jednofarebnú, sivú, tmavomodrú alebo olivovozelenú. Skúste si ho obliecť na košeľu s gombíkmi. Faktor vrstvenia je hlavnou súčasťou toho, čo robí sveter do V takým víťazom.

9.  Vkusné doplnky

Dobre zvolené doplnky skutočne dokážu pozdvihnúť váš štýl, takže ich nepovažujte za zbytočné. Ak práve začínate experimentovať, odporúčame vám, aby ste si ako prvé kúpili decentné, minimalistické hodinky.

Pri doplnkoch však dávajte pozor, aby ste nezničili inak váš dokonalý základ tým, že to preženiete. Príliš veľa šperkov, honosných kúskov a rôznych štýlov naraz môže spôsobiť viac škody ako úžitku.

Pravidlo: Obmedzte sa na maximálne dva alebo tri doplnky naraz. Patria sem hodinky, prstene, náramky, kravaty, farebné šnúrky, šatky, vreckovky.

10.  Ružová farba

Vďaka ružovej môžete vyzerať vznešenejšie – či už sa o to pokúsite alebo nie - avšak pozor, môžete pôsobiť aj zženštilo. Ružová pôsobí na niektoré ženy príťažlivo.

11.  Boxerky

A samozrejme, nezabudnite na pohodlné a kvalitné pánske spodné prádlo. Boxerky sú obľúbené u mužov aj žien. To najlepšie z oboch svetov. Neodierajú, nezanechajú vašu mužnosť visieť a môžete ich pohodlne nosiť v posilňovni alebo kedykoľvek si idete zabehať.

12.  Štýlové džínsy

Džínsy sú nadčasové – bodka. Bez ohľadu na vek a typ postavy, každý chlap potrebuje vo svojom šatníku dobré džínsy. Prečo? Stačí sa pozrieť späť do histórie. Džínsy boli už v minulosti súčasťou pop kultúry, od moderných akčných hrdinov až po ikonické postavy, ktoré dominovali vo westernových filmoch. Mnoho mužských ikon nosilo džínsy, medzi nimi aj miláčik žien James Dean aj Bruce Springsteen. Ženy milujú mužov v džínsoch a tento trend bude pokračovať aj naďalej.

Džínsy, ktoré dokonale padnú, však nie je také ľahké nájsť. Existuje mnoho značiek, strihov a štýlov, takže budete potrebovať niekoľko pokusov a omylov, kým sa rozhodnete pre ten správny strih pre váš typ postavy.

13.  Vôňa

Nebuďte ako väčšina mužov – vyberte si vôňu, ktorá vás odlíši. Príjemná vôňa je často faktorom číslo 1 pre ženy pri výbere potenciálneho partnera. Nepodceňujte ženský čuch. Používajú ho oveľa častejšie, ako si možno myslíte. Vaším cieľom by malo byť nájsť perfektnú vôňu pre váš osobitý štýl. Pravdepodobne ale budete musieť vyskúšať niekoľko vzoriek, kým nájdete ten, ktorý skutočne funguje.

 

Bonus na záver

Ženy milujú sebadôveru. Posledný tip si nevyžaduje žiadne nakupovanie ani hľadanie vo vašom šatníku. Váš šatník môže byť fantastický a úsmev môže byť perleťovo biely, ale ak vám chýba sebadôvera, na týchto veciach nebude záležať ani trochu.

Jedným rýchlym spôsobom, ako si vybudovať sebadôveru, je starostlivosť o samých seba. Jej výsledkom bude krásny úsmev - najjednoduchší a najlacnejší spôsob ako niekoho upútať.

Ak sa budete cítiť skvele, vaše slová a gestá sa stanú prirodzenejšími, prejaví sa váš zmysel pre humor a je pravdepodobné, že si začnete oveľa viac užívať sociálne interakcie.

Čo podľa vás robí skvelý prvý dojem? Je niečo, čo si obliekate iba preto, aby ste zaujali?