11 vecí, ktoré ženy milujú, keď muži nosia

Páni, určite ste už čítali o tom, čo by ste mali alebo nemali nosiť, ak chcete zaujať nežnejšie pohlavie. Je množstvo článkov a návodov, ako osloviť ženu vašich snov. Všetko si naštudujete, pripravíte v hlave a potom sa pokúsite osloviť tú pravú. No zabudli ste na jednu maličkosť. Alebo skôr na jednu veľmi dôležitú vec. Prvý dojem. Čo myslíte, aký asi urobíte v tej športovej mikine, v ktorej chodíte do posilňovne?

Bohužiaľ, pokiaľ nechcete osloviť dámu pred fitkom, tak pravdepodobne nie dobrý. Aj vám sa páči, keď je žena pekne a vkusne oblečená. Spraví na vás dobrý prvý dojem. A presne takýto pozitívny prvý dojem potrebujete vytvoriť aj vy, ak chcete, aby vám venovala svoju pozornosť. Prinášame vám zoznam 11 vecí, v ktorých určite zabodujete. Tak sa na to poďme spolu pozrieť.

 

Oblek, ktorý padne ako uliaty

Toto asi nie je žiadne prekvapenie pre pravého gentlemana. Oblek by mal perfektne sedieť, aby ste v ňom vyzerali a cítili sa naozaj dobre. Dajte zbohom príliš veľkým a voľným oblekom z 80.  rokov. Je čas zaobstarať si minimálne jeden perfektne sediaci a kvalitný oblek. Ak nosíte obleky každý deň do práce, stačia vám dva až tri, ktoré budete striedať pokojne aj zopár rokov. Pokiaľ si vyberiete kvalitný kúsok, ideálne vyrobený z vlny, napríklad merino, nebudete sa v ňom v lete potiť a naopak v zime vás príjemne zahreje. Vyhýbajte sa lacným materiálom akým je polyester.

Pánsky oblek

 

Jednoduché tričko

Príliš obtiahnuté alebo naopak oversize tričká, ktoré sú neforemné, nesvedčia vašej postave. Nemáme na mysli ani tričká, ktoré majú veľké nápisy alebo výšivky. Logá a výrazné potlače nie sú symbolom štýlu, ktorý na vás bude vaša vyvolená zbožnovať. V kurze je minimalizmus, kvalitné materiály a čísté línie. Najdôležitejšie je to, ako vám tričko sedí. Ideálnym materiálom trička je 100 % bavlna. Lacným umelým materiálom sa vyhýbajte najviac, ako je to možné. V takomto tričku sa budete potiť a jeho nosenie nebude pohodlné. Pokiaľ sa takéto materiály vo vašom šatníku nachádzajú, je pravý čas dať im zbohom. Vybrať si môžete z poriadnych tričiek v našej ponuke.

 

Biela košeľa (aj) na každý deň?

Toto je takzvaný „must have“ kúsok v šatníku každého muža. Aspoň jednu kvalitnú bielu košeľu potrebujeme občas všetci. Svadba, pohreb, pracovný pohovor alebo formálne stretnutie. To je len zlomok príležitostí, ktoré si vyžadujú bielu košeľu. Ak si však zaobstaráte oxfordskú košeľu v bielej farbe, perfektne sa hodí aj do štýlu Smart Casual. Môžete byť nosiť zapravenú, alebo voľne s vyhrnutými rukávmi.

Biela košeľa

 

Voľnočasové sako

Tie je takisto dôležité, aby vám dobre sedelo. Často sa stáva, že sú mužom príliš dlhé rukávy a to naozaj nevyzerá dobre. Dĺžku rukávov vám jednoducho upraví šikovná krajčírka a vôbec to nemusí byť veľká investícia. Siahnite po vlnených materiáloch. Investícia do kvalitnej látky sa vám vráti v podobe dlhšej životnosti a príjemného pocitu počas nosenia. Nechcete sa predsa v saku potiť, chcete ho nosiť a cítiť sa príjemne. V tomto prípade ale treba rátať s občasnou návštevou čistiarne.

 

Casual bunda

Môže byť kožená v hnedej alebo čiernej farbe. Prípadne dnes veľmi moderná bomber bunda z vlny alebo bavlny. Bomber je typ strihu, nemáme na mysli bundy s oranžovou podšívkou v army štýle. Pod túto bundu si môžete zobrať košeľu, sveter alebo tričko. Výborne sa kombinujú a zachovávajú si svoj casual look.

Pánska kožená bunda

 

Jednoduché tmavé džínsy

Nie roztrhané, vypraté a hlavne nie príliš obtiahnuté. Chápeme, že v posilňovni ste strávili množstvo hodín tvrdou drinou, ale elasťáky si nechajte radšej na bicykel. Zo strihov si vyberte Straight (rovné) alebo Slim (zúžené). Priliehavé skinny džínsy nie sú nič pre skutočného gentlemana. Ak  ešte stále vo vašom šatníku ešte stále trónia „mrkváče“ (Bootcut), tak je čas poobzerať sa po niečom novom.

 

Crew neck sveter s oblým golierom

Jednofarebný hladký sveter z bavlny, kašmíru alebo merino vlny. V béžovej, šedej alebo antracitovej sa dá perfektne kombinovať s tmavými džínsami. Výborný doplnok pre jesenné alebo zimné dni. Hlavne ak bude z merino vlny, v zime vás príjemne zahreje.

Sveter s oblým golierom

 

V-neck sveter s golierom do v

Slušnejšia a formálnejšia verzia svetra. Tento typ svetra vždy noste s košeľou, výstrih do v je určený práve na to, aby vynikla košeľa. Opäť platí, že by mal byť z bavlny, merino vlny alebo kašmíru.

 

Šnurovacie poltopánky

Klasické poltopánky sú nadčasové. Voľte kožené, aby sa vám v nich nepotili nohy. Môžu byť čierne alebo hnedé, ale nebráňte sa ani svetlejším farbám. Pri nich však pozor, aby ste ich dokázali zakomponovať do celkového outfitu. Nezabudnite k nim zladiť opasok.

Šnurovacie poltopánky

 

Casual členkové topánky

Hovorovo ich každý pozná aj pod pojmom kotníkové topánky. Zvoľte opäť kožené, bez zbytočných okrasných prvkov, pretože práve tie budú moderné a nadčasové ešte dlhé roky. Sú pohodlné, jednoducho sa obúvajú a na jeseň a v zime vám v nich bude teplo. Navyše budete štýlovejší ako v trekingových topánkach. Dnes nie je problém ich zohnať aj s vodeodolnou membránou, takže vaše nohy zostanú v suchu aj počas silného lejaka.

 

Štramácke hodinky

Keď ste sa dostali až sem a máte vo svojom šatníku kvalitný oblek, košeľu a topánky, nesmiete si zničiť štýl krikľavými športovými hodinkami. Hodinky sú šperk a mali by ladiť s celkovým outfitom. Hodinky povedia o svojom majiteľovi veľmi veľa. V tomto momente môžete získať sympatie za dokonalé zladenie svojho outfitu alebo zruinovať celú svoju prípravu.

Pánske hodinky

 

Kvalitná pánska vôňa

Čo sa k premyslenému outfitu hodí viac, než príjemná vôňa? Do pánskeho parfumu sa oplatí investovať, no svoju úlohu splní aj menej intenzívna toaletná voda alebo telový sprej. Dajte si ale pozor, aby ste to s vôňou neprehnali. Vy sami ju na sebe nebudete cítiť rovnako intenzívne, ako vaše okolie. Vôňu preto aplikujte striedmo.

A čo dodať na záver? Zmeniť celý svoj šatník nie je jednoduché a ani lacné. Meniť ho však môžete začať už teraz a postupne. Tak do toho, budeme vám držať palce!