10 vecí, ktoré by v pánskom šatníku v zime nemali chýbať

Detailne premyslený zimný šatník nemá za úlohu iba to, z vás urobil najlepšie oblečeného muža v miestnosti. Isteže, aj počas zimy je upravený vzhľad dôležitý, no okrem výzoru je potrebné upriamiť pozornosť na funkčnosť oblečenia a pohodlie, ktoré vám poskytne. Vybrali sme 10 vecí, ktoré vám v zime pomôžu cítiť sa aj vyzerať čo najlepšie.

panske-zimne-oblecenie

„Henley” tričko s dlhým rukávom

Nadčasový strih ľahkého trička s gombíkmi na golieri je ideálny na voľný čas. Predstavuje akýsi prechod medzi polokošeľou a bežným tričkom, vďaka čomu vyzerá uvoľnene, no nie vyslovene športovo. Elastický dlhý rukáv nechá vyniknúť vaše ramená, zatiaľ čo rovný strih od hrudníka nadol pohodlne zamaskuje možné následky vianočného hodovania.

Pánske biele tričko

 

Kvalitné outdoorové topánky

Zídu sa vám aj v prípade, že nefandíte zimnej turistike. Teplé, nepremokavé a pohodlné topánky, ktoré nikde netlačia a nešmýkajú sa, potrebuje vo výbave každý. Aj v športových obchodoch môžete nájsť také, ktoré nepôsobia príliš nápadne, takže si ich môžete obuť tiež do mesta. Rozhodne by to však nemali byť vaše jediné topánky, formálne stretnutia absolvujte v niečom elegantnejšom.

 

Košeľa zo 100 % bavlny

Bavlna je ospevovaná zo všetkých strán, no počas zimných mesiacov objavíte jej veľkú nevýhodu: v bavlnenom oblečení budete neustále bombardovaní otázkami, či vám nie je zima a prečo ste tak naľahko. Tento prírodný materiál výborne drží teplo, takže viac nebudete potrebovať 3 vrstvy syntetického oblečenia. Bavlna je zároveň priedušná, čo znamená, že sa v nej nebudete potiť ani v poriadne vykúrenej kancelárii. Bavlnené pánske košele sú ideálne do práce aj na špeciálne príležitosti.

Pánska košeľa zo 100 % bavlny

 

Vlnený šál

Z množstva vzorov a farieb si určite vyberiete taký, ktorý ľahko skombinujete s formálnym aj voľnočasovým oblečením. Ak si kvalitný pánsky vlnený šál nenájdete pod stromčekom, zamierte do obchodu sami. Existuje hneď niekoľko spôsobov, ako dlhý šál uviazať. Tie môžete obmieňať podľa typu oblečenia, ktoré máte práve na sebe.

 

Kabát s dvojitým zapínaním

Kabát na zimu? Kto by to čakal, však? Len vám chceme pripomenúť, že v období vianočných večierkov, silvestrovských osláv a plesovej sezóny budete potrebovať niečo elegantnejšie, než športovú vetrovku. Tmavý kabát s dvojradovým zapínaním je skvelý na nosenie počas dňa aj na večer. Cena tých kvalitnejších sa pravdepodobne vyšplhá na troj či štvormiestne číslo, no táto investícia sa vám vráti v podobe krásneho a funkčného kabáta s mnoho ročnou životnosťou.

Muž v zimnom oblečení

 

Nepremokavá bunda

Snehových búrok nemusíme mať mnoho, no na tých pár zimných zrážkových dní sa treba dobre pripraviť. Nechcete predsa dobiehať na stretnutie s topiacim sa snehom na ramenách a po návrate domov čakať celý deň, kým mokrá bunda vyschne. Ak so sebou neradi ťaháte dáždnik, zaobstarajte si nepremokavú bundu. Zíde sa vám aj počas menej formálnych výletov, napríklad na chatu do hôr, kde je počasie nevyspytateľné. 

 

Džínsy alebo Chinos

„Buď - alebo” pánskeho štýlu. Niektorí muži dávajú prednosť džínsom, iní preferujú Chinos nohavice. Dobre padnúce Chinos si z diaľky môžete pomýliť s oblekovými nohavicami, čo je skvelé pre mužov, ktorí neradi pôsobia príliš nedbalo. Džínsy sadnú športovejším typom. V oboch prípadoch majte svoje obľúbené nohavice poruke v tmavej farbe (čiernej, bordovej alebo tmavomodrej) a bledej farbe (bielený denim alebo odtiene béžovej).

Bordové Chinos nohavice

 

Flanelová košeľa

K zime patrí rovnako, ako horúci čaj a vôňa ihličia. Teplý a mäkký materiál zabezpečí vaše pohodlie a tradičné káro v akejkoľvek farbe schváli každá módna polícia. Noste ju zapnutú až ku krku, alebo prehoďte na vrch jednofarebného trička - styling je len a len na vás. Tento variabilný kúsok môžete pokojne zobrať do mesta, no nečudujte sa, ak si ho nebudete chcieť vyzliecť ani počas gaučového ničnerobenia. 

 

Hrubý rolák

Po rolákoch siaha len málo mužov, čo je skutočne škoda. Aby štylizácia vášho outfitu dopadla na jednotku, rolák môžete kombinovať so sakom v slim-fit strihu. Budete tak pôsobiť skutočne sofistikovane. Ak si myslíte, že roláky nepristanú vašej tvári, skúste sa pohrať s výškou goliera. Vyskúšajte pulóver s objemným golierom alebo s nízkym stojančekom, zvážte viaceré farby a štruktúry úpletu. Určite nájdete taký, v ktorom črty vašej tváre perfektne vyniknú.

Pánsky rolák

 

Semišová bomber bunda

„Bomberky” sú známe tým, že vás ochránia pred vetrom, no v obľúbenom strihu nájdete aj ich teplé varianty. Semišové alebo vlnené bomber bundy sú ideálne do prechodných období, no ak si na ne oblečiete vetrovku alebo kabát, fungujú ako dobrá stredná vrstva. Že jednu takú potrebujete aj vy hovoríme hlavne preto, že svedčí skutočne každému typu postavy.