Ako sa obliecť do lietadla

Otázku aké oblečenie si obliecť do lietadla neriešite iba pred dovolenkou, ale aj počas roka pri služobných cestách alebo krátkych výletoch. Dáme vám pár tipov čo si obliecť, aby ste si zachovali štýl a zároveň nemuseli obetovať pohodlie.

 

Ak čítate náš magazín pravidelne, určite tušíte, že vám nebudeme odporúčať tepláky. Bavíme sa tu o cestovaní ako gentleman, nielen oblečením, ale aj správaním. Pred cestou riešite veľa dôležitých vecí, posledné čo chcete je ráno stáť pred šatníkom a uvažovať čo si obliecť. Pripravte si to už večer, ráno budete mať čas na raňajky a v pohode sa dostavíte na letisku s časovým predstihom.

 

Čo si obliecť do lietadla

Jedna z najdôležitejších vecí, ktorá ovplyvní vašu náladu počas cestovania, bude voľba oblečenia. Teda okrem zabudnutého pasu. Pri výbere určite berte do úvahy aj dĺžku letu a prípadné prestupy.

Na krátke lety do 2-3 hodín sa najlepšie hodí Smart Casual štýl. Zachováte si svoj štýl a zároveň nemusíte obetovať pohodlie. Vždy si overte počasie svojho cieľa ešte pred odletom.

Ak bude horúco, môžete zvoliť chinos šortky v neutrálnej farbe, pretože ich zladíte s čímkoľvek, čo si zbalíte. Obujte si espadrilky, mokasíny alebo driver shoes. Ich rozdiely sme popísali v článku ako nosiť mokasíny. Okrem toho, že sú pohodlné, tak ich rýchlo vyzujete bez šnurovania pri kontrole. Celý outfit doplníte jednoduchou košeľu z priedušného a ľahkého materiálu ako je ľan alebo bavlna. Zvlášť vhodná je košeľa s dlhým rukávom, pretože ak vám bude v lietadle zima máte dlhé rukávy, naopak po prílete do horúcej destinácie si rukávy jednoducho vyhrniete. O nenútenú eleganciu máte ihneď postarané.

Oblečenie do teplého počasia

Do chladnejšieho počasia budú perfektné pohodlné chinos nohavice, prípadne aj džínsy. Chinos majú v tomto prípade výhodu, pretože sú elastickejšie a o niečo viac priedušnejšie. Ak sa cítite pohodlne v džínsoch, tak si oblečte jednofarebné džínsy bez dier a vyšúchaní. Zabudnite na kapsáče alebo džogingové tepláky. Na vrch si oblečte košeľu alebo polo tričko s dlhým rukávom, do príručnej batožiny si pribaľte sveter s výstrihom do V alebo tenkú bomber bundu so zapínaním na zips, prípadne blejzer.

Smart Casual do lietadla

Pokiaľ ide o doplnky, menej je v tomto prípade viac. Pri kontrolách vám bude všetko kovové pískať, a preto je najlepšie odložiť hodinky, drobné mince, prstene aj okuliare do príručnej batožiny ešte pred kontrolou. Hlavne na okuliare si nezabudnite pribaliť puzdro, aby ste si ich v taške nepoškriabali.

 

Topánky do lietadla

Ako sme spomínali vyššie, ideálne sú "našuchovacie" typy topánok - espadrilky, mokasíny, driver shoes. Mnoho mužov robí tú chybu, že si na letisko obujú šnurovacie topánky a potom pri kontrole nervózne nadávajú pri rozväzovaní a zaväzovaní šnúrok. Vy tú chybu neurobte a obujte si mokasíny. Cez kontrolu prejdete pohodlne a s úsmevom na perách.

Obuv do lietadlaZdroj: Pinterest

 

Príručná batožina

Ruksak nechajte tentokrát doma, teda pokiaľ nejdete do Himalájí. Výborné sú pilotné kufríky na kolieskach, ktoré majú priečinky na všetko potrebné od notebooku až po perá a vizitky. Ak chcete ísť na ľahko, dobre poslúži kožená či plátená taška cez rameno, ktorá doplní akýkoľvek outfit. Opäť platí, že najlepšie poslúžia neutrálne farby ako sivá, hnedá, čierna alebo modrá.

Príručná taška do lietadlaPríručná batožina do lietadla

Zdroj: Pinterest

 

Bonusové cestovateľské tipy pre bezpečnosť

V poslednej dobe je veľmi aktuálnou témou bezpečnosť online aj off-line platieb, a preto sme pre vás vybrali 3 tipy ako sa chrániť, aby sa vaša dovolenka alebo služobná cesta neskončila nepríjemným zážitkom.

 

Peňaženka s RFID ochranou

Peňaženka s RFID ochranou vám pomôže udržať svoje kreditné aj debetné karty v bezpečí pre bezdrôtovými skenermi. Blokuje akékoľvek vonkajšie pokusy o odcudzenie citlivých dát, a tak budete môcť cestovať bez starostí, či niekto mohol odcudziť vaše citlivé údaje. Peňaženky väčšinou vyzerajú ako úplne bežné peňaženky, hľadajte na nich logo alebo nápis RFID Secured.

 

Blokovacia RFID a NFC karta

S touto kartou jednoducho zabránite podvodom a uchováte svoje informácie v bezpečí bez zakúpenia špeciálnej peňaženky. Karta má rovnakú veľkosť ako bežné kreditné karty, a tak ju stačí nosiť s ostatnými kartami v bežnej peňaženke. Pomocou jedinečnej sieťovej vrstvy karta vysiela signál, ktorý ruší a odkláňa signály RFID. Výsledkom je účinná ochrana proti skimmingu kariet a krádežiam dát.

Bezpečnostná RFID karta

 

Cestovateľská ľadvinka

Tu si asi hovoríte, že nám preskočilo, keď vám ukazujeme ľadvinku. :-) Ak však cestujete osamote a obávate sa odcudzenia osobných dokladov, určite vám príde vhod. Je telovej farby (ako naše tričká) a pod oblečením ju vôbec nevidieť, to je jej najsilnejšia zbraň. Nájsť ju môžete napríklad v Decathlone za menej ako 10 €.

Cestovateľská ľadvinka

Zdroj: Decathlon.sk