Čo kúpiť na deň otcov 2022

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, čím môžete obdarovať svojho skvelého otca. Nezáleží na tom, či je mladý alebo starší, aspoň malú pozornosť si zaslúžiť každý.

den-otcov-2022

Deň otcov v tomto roku pripadá na nedeľu 19. júna. Sviatok, aj keď na Slovensku nie oficiálny, sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. U nás sa mu zatiaľ nepripisuje veľká dôležitosť, ide skôr o symbolické pripomenutie.

Tradícia Dňa otcov vznikla v Spojených štátoch amerických už v roku 1910. Bolo to konkrétne v meste Spokane, štát Washington, kde si Američanka Sonora Smart Doddová chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Bol veteránom občianskej vojny a vychovával šesť detí sám. Sonora ho vnímala ako svojho hrdinu a ihneď ako zistila, že matky majú svoj sviatok, navrhla, aby podobný sviatok mali aj všetci otcovia.

Popularita sviatku postupne narastala a v roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov v USA.

 

Čím potešiť otca v jeho deň

Sviatok je za rohom a vy sa do poslednej chvíle rozhodujete čo mu kúpiť? Tento rok to spravte prefíkane, kúpte mu niečo, čo sa mu nikdy nechce nakupovať. Ušetrite svoje aj jeho nervy, navyše mu dáte niečo praktické a elegantné.

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na darčeky, ktoré môžete mať do druhého dňa doma.

 

Polokošeľa zo SUPIMA bavlny

Polokošieľ nie je nikdy dosť. Ak hľadáte polokošeľu, ktorá sa prispôsobí každému pohybu, SUPIMA bavlna je ideálny materiál. Je to jedna z najkvalitnejších bavĺn na svete, pestuje sa v USA a je to jediná bavlna, ktorá má svoju ochrannú známku - SUPIMA. Polokošele zo SUPIMA bavlny sa budú vášmu otcovi nielen dobre nosiť, ale bude v nich aj dobre vyzerať.

Supima polokošele na deň otcov

 

Bavlnená pánska košeľa

Aj v lete môže byť muž elegantný v ľahkej popelínovej košeli so zaujímavým a vtipným vzorom. Kvalitná 100 % bavlna zaistí najvyššiu možnú mieru priedušnosti košele. A keď prídu horúčavy, stačí vyhrnúť rukávy.

den_otcov_kosela

Neviete si rady so správnym strihom košele? Pomôže vám tento jednoduchý návod:

BODY FIT = štíhla postava
SLIM FIT = normálna postava aj s miernym bruškom
REGULAR FIT = poriadny chlap v ramenách aj páse

 

Ľanová košeľa - letný ideál

Ak hľadáte voľnočasovú košeľu, ktorá bude perfektne udržiavať telesnú mikroklímu, ľan je perfektný materiál. Jeho nedbalá elegancia ihneď spraví z každého muža lázeňského šviháka. 

lanove-kosele-den-otcov

 

Neviditeľné tričko pod košeľu

Nezáleží koľko má rokov, neviditeľné tričko či tielko je osvedčený darček, ktorý sa hodí každému mužovi. Okrem toho, že je neviditeľné pod košeľou, je vďaka 100 % mako bavlne príjemné na nosenie aj po niekoľkých praniach. Tričko aj tielko je možné nosiť aj pod sveter alebo v chladnejšom období ako základnú vrstvu. V prípade väčšieho potenia odporúčame tričko so zosilneným podpazuším.

neviditelne-tricko-pod-koselu

 

Kvalitný kožený opasok

Opasok sa vždy hodí, o tom niet pochýb. V tomto prípade odporúčame kvalitný opasok z prírodnej kože. Tu sa šetriť neoplatí, polyuretánové náhrady sa rýchlo vyderú a takýto opasok vydrží iba krátky čas. Naopak, opasok z kvalitnej hovädzej kože vydrží roky.

Kožený pánsky opasok

 

Praktická kľúčenka

Ak má váš otec technického ducha a zároveň neustále bojuje so zväzkom kľúčov, určite ho poteší praktická kľúčenka, ktorá spraví poriadok s kľúčmi raz a navždy. Navyše už nehrozí poškriabanie displeja mobilného telefónu alebo okuliarov ak kľúče len tak hodí do tašky.

klucenka-den-otcov

 

Športová polokošeľa

Eleganciu a štýl si môže muž zachovať aj počas športovej aktivity. Vyberte mu športovú polokošeľu, ktorá sa perfektne hodí na Nordic Walking alebo golf či výlety v prírode.

sportove-polo-den-otcov

   

Darčeková poukážka

Neviete sa rozhodnúť a nechcete trafiť vedľa? Skvelou alternatívou je darčeková poukážka. Darčekovú poukážku vám zašleme elektronicky alebo v papierovej forme v elegantnej obálke. Darujte štýlovú kartu, ktorá zaručene spraví radosť.

Darčeková poukážka STEVULA

Kúpiť darčekovú poukážku