Čo kúpiť na deň otcov 2023

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, čím môžete obdarovať svojho skvelého otca. Nezáleží na tom, či je mladý alebo starší, aspoň malú pozornosť si zaslúžiť každý. 

Deň otcov v tomto roku pripadá na nedeľu 18. júna 2023. Sviatok, aj keď na Slovensku nie oficiálny, sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. U nás sa mu zatiaľ nepripisuje veľká dôležitosť, ide skôr o symbolické pripomenutie.

Tradícia Dňa otcov vznikla v Spojených štátoch amerických už v roku 1910. Bolo to konkrétne v meste Spokane, štát Washington, kde si Američanka Sonora Smart Doddová chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Bol veteránom občianskej vojny a vychovával šesť detí sám. Sonora ho vnímala ako svojho hrdinu a ihneď ako zistila, že matky majú svoj sviatok, navrhla, aby podobný sviatok mali aj všetci otcovia.

Popularita sviatku postupne narastala a v roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov v USA.

Čím potešiť otca v jeho deň

Sviatok je za rohom a vy sa do poslednej chvíle rozhodujete čo mu kúpiť? Tento rok to spravte prefíkane, kúpte mu niečo, čo sa mu nikdy nechce nakupovať. Ušetrite svoje aj jeho nervy, navyše mu dáte niečo praktické a elegantné. 

Pripravili sme pre vás niekoľko tipov na darčeky, ktoré môžete mať do druhého dňa doma.