Magazín o pánskej móde, Strana 4

Buďte vianočnými egoistami - by Lubitsa

Vďaka tohtoročným vianočným večierkom sa moja databáza príbehov spojených s módou a jej fungovaním v každodennom živote človeka rozrástla o fascinujúce príbehy. Krv zmiešaná s dôstojným počtom – OH skupín vzbudzuje už často nevídanú ochotu vypočuť si názor druhého a zamyslieť sa nad ním. A z toho vznikajú ohromné debaty!

Cocktail dress code

Dostali ste pozvánku, na ktorej je uvedený dress kód Cocktail Attire? Nemusíte sa chytať za hlavu, v tomto článku vám všetko vysvetlíme a poradíme, čo si na túto príležitosť obliecť.

Zapínanie gombíkov na saku

Aký je jeden z najväčších prehreškov v etikete pánskej módy? Zapínanie spodného gombíka na saku. Je tak rozšírený, že ak sú vo vašom okolí teraz oblečení muži v obleku, určite má polovica z nich zapnuté všetky gombíky.

6 pravidiel štýlového muža, alebo čo by otcovia mali naučiť svojich synov

Predstava, že otec svojho syna učí, ako sa vhodne a štýlovo obliecť, je do istej miery staromódna. Vkus je vecou osobnosti a jeden meter neplatí na všetkých. Aj napriek tomu existuje niekoľko dôležitých zásad, ktorých sa pri budovaní šatníka oplatí držať. Spísali sme pre vás pravidlá, ktoré platia celé generácie a myslieť by mal na ne každý muž, ktorý si potrpí na eleganciu a štýl.

Button-Down košele

Napriek rýchlym trendom v móde platí, že niektoré časti oblečenia sú skutočné klasiky a nikdy nevyjdú z módy. Čierny oblek, jednoduché biele tričko alebo tmavé džínsy. Medzi takéto kúsky môžeme zaradiť aj veľmi obľúbený typ košele s golierom Button-Down. Nosia ich už celé desaťročia úplne všetci, od športovcov a politikov až po celebrity.

Ako kombinovať košeľu a kravatu

Niektorí z nás vedia kombinovať vzory a farby prirodzene, niektorí s tým majú ťažkosti. Nie je to však nič zložité. Kombinácia kravaty a košele vytvára priestor pre kreativitu každého gentlemana. Kombinovať nemusíte iba jednofarebné košele s jednofarebnými kravatami. Spolu si ukážeme, ako zladiť farby a vzory na košeliach a kravatách.

Tipy na vianočné darčeky pre mužov

Čiernym ponožkám už odzvonilo. Vyberte tento rok skutočne originálne darčeky pre svojho priateľa, manžela, brata, otca či dospelého syna. Je predsa toľko možností, ako mužov obdarovať originálne, prakticky a štýlovo.

11 vecí, ktoré ženy milujú, keď muži nosia

Páni, určite ste už čítali o tom, čo by ste mali alebo nemali nosiť, ak chcete zaujať nežnejšie pohlavie. Je množstvo článkov a návodov, ako osloviť ženu vašich snov. Všetko si naštudujete, pripravíte v hlave a potom sa pokúsite osloviť tú pravú. No zabudli ste na jednu maličkosť. Alebo skôr na jednu veľmi dôležitú vec. Prvý dojem. Čo myslíte, aký asi urobíte v tej športovej mikine, v ktorej chodíte do posilňovne?

Mikoland: Sebavedomý muž zaujme viac, ako ten, ktorý sa krčí pred názormi spoločnosti

Tomáš cestuje, bloguje a ukazuje svetu, že kvalitná pánska móda má svoje miesto aj na Slovensku. V najrôznejších podobách. Nezáleží na tom, či stojí vo svojej obývačke alebo skúma Kubu, Mikoland nepočúva neprajníkov a má odvahu byť sám sebou. Ako to robí?

6 typov košieľ, ktoré potrebuje každý muž

Nezáleží na tom, či ste podnikateľ alebo barman. Existuje 6 typov košieľ, ktoré vo svojom šatníku potrebuje každý muž. Od klasickej „button-down oxfordky“ až po uvoľnenú „flanelku“. Toto sú najobľúbenejšie pánske košele pre každú príležitosť.